Restaurant La Calèndula | Regencós

Contract
Següent projecte Anterior projecte

Memoria

Ubicació. Regencós, Baix Empordà.

Data. 2015

Necessitats. Els clients fan l’encàrrec de reformar un espai que ja funcionava com a restaurant, reformat inicialment l’any 2004. La nova propietat necessita noves estances per a poder desenvolupar les activitats del negoci.

Proposta. L’edifici del restaurant dóna nom a l’hotel doncs es tracta de l’antic teatre de Regencós. Com a homenatge a aquest espai històric l’estudi ha ideat una vinoteca amb capacitat per més de 2.000 ampolles immortalitzant la unió del vi i el teatre a través del déu mitològic Bacco.

A més de donar un ús a l’escenari s’ha re-distribuït la sala principal ajustant les seves dimensions a fi de dotar-la de major calidesa alhora que dotant de noves estances per donar cobertura a les necessitats actuals. La gran alçada del sostre que aporta un bell dramatisme a l’espai s’ha contrarestat creant un ambient íntim al voltant del comensal apropant unes làmpades d’espart sobre les taules.

Inspirant-nos en la decadència que presentaven les parets, s’han ideat uns esgrafiats a la calç amb motius florals que emergeixen a manera de salitre en els murs emblanquinats.

Sent fidels a l’esperit obert de la Calèndula, com en l’anterior espai a Girona, l’estudi ha obert la cuina a la sala, així els comensals poden veure a la xef i al seu equip treballar. L’espai de la cuina ha experimentat una gran transformació, l’equip treballa al voltant d’una gran illa que funciona com a nucli des del que es visualitzen les sales i el jardí.

En l’espai exterior l’estudi ha incorporat un hort amb un disseny escalonat. S’han acotat els espais per crear més intimitat i s’han incorporat materials orgànics per crear un ambient molt natural.

Col·laboradors. Construccions Emili Guerra

Instal·lacions Emili Serra

Cuines Casademont

Wesdurlan

Fusteria Rocas

Fusteria Enric Casadevall

Cristalleria Magisa

Metallisteria Xavier Céspedes Rescuero

Pintura Le Cocoq Ibiza

Artista mural Tate Garrigasait

La Muda | estudio creativo disseny gràfic

Fotografies. Pau Moya i Carles Moreno de Giroimatges.

Serveis

  • Projecte i direcció d'obra