LaBurguesana

Contract
Anterior projecte

Memoria

Ubicació. Tona, Osona.

Data. 2016

Antecedents. Llibreria papereria

Necessitats. Convertir una llibreria papereria en una botiga en crú d’hamburgueses de producció pròpia i aliments multi-marca seleccionats.

Es requereix una petita zona ocasional per a fer tasts-degustacions.

Proposta. El client prové de tradició familiar carnissera i emprèn un negoci especialitzat en l’hamburguesa artesana i de qualitat suprema. La idea neix d’una recepta tradicional que s’amplia amb nous horitzons responent a les necessitats actuals.

D’entrada el naming del negoci ens resulta un estímul important per a la definició del projecte; ens condueix per un camí on explorem idees com:

El petit establiment burgés artesanal i de qualitat suprema

La burgesia catalana i les pintures que retraten el moment històric

El Joc de la recepta tradicional amb els nous ingredients trencadors i atrevits

La proposta es centra en despertar la curiositat del transeünt seduint-lo a l’observar el conjunt d’elements que configuren l’establiment. El paviment de disseny geomètric atrevit i quasi psicodèlic; els mobles de fusta massissa que recorden a un antiga botiga de queviures; la llum càlida i focalitzada pròpia d’una boutique i l’atreviment d’un retrat XXL d’una burguesa amb cap de vaca que materialitza el joc de paraules.

Es despulla l’espai original i es recupera l’alçada total del sostre (4,2m) pintat en color negre per emfatitzar l’efecte de profunditat. El paviment amb el disseny geomètric de trama minúscula i repetitiva aconsegueix expandir la sensació d’espai d’aquesta petita botiga. La utilització del blanc i el negre ens proporciona l’escenari ideal on el petit producte llueix sobre les vitrines expositores de fusta natural.

Col·laboradors.

Fusteria: BGV Mobles a mida

Il·lustrador: Eloi Molas

Fotografies. Estudi Trestrastos.

Services

  • Projecte i direcció d'obra