Cuina en illa

Cuines, Habitatge
Següent projecte Anterior projecte

Memoria

Ubicació. Solsona

Data. 2014

Necessitats. Els clients fan l’encàrrec de reformar l’estança de la cuina que compta amb zona d’office i una estança de despensa. Es tracta d’una família on els fills ja han marxat de casa i tornen els caps de setmana. Utilitzen la zona d’office de la cuina i a l’estiu la terrassa accessible des de la cuina és molt utilitzada. Els hi encanta cuinar.

Proposta. Es proposa una distribució on l’element central és la zona de treball; la zona d’emmagatzematge s’adapta a l’espai existent sense tenir protagonisme visual.

La situació de la zona de treball permet que la persona que està cuinant gaudeixi d’una sensació d’àmplitud d’espai a la vegada que té connexions visuals directes amb la sala d’estar, la terrassa i el rebedor.

Es respòn al programa de necessitats resolent l’emmagatzematge i la situació de la maquinària domèstica de manera ergonòmica per facilitar les interaccions diàries dels usuaris dins d’aquesta estança. La àmplia superfície de treball permet preparar de manera còmode el menjar a la vegada que es pot utilitzar per realitzar els àpats diàris. Per facilitar les circulacions fluides s’ha dissenyat el sobre de la cuina amb una forma políedrica, tot i ser una illa s’extén només allà on és necessari. El mobiliari està dissenyat i fabricat a mida.

Serveis

  • Disseny d'estança única